Дека има надеж за Балканот доказ е младиот политичар од Црна Гора Дритан Абазовиќ.Тој е Албанец по националност но за своја држава ја смета Црна Гора.Тој на изборите освои четири пратеници  и сега е клучен за формирањето на новата влада.Дритан е жесток противник на Мило Ѓукановиќ и најавува дека ќе коалицира со српската опозиција.

Тој ги поддржа и протестите за заштита на СПЦ.

Да се нарекувате декократска партија а да им забранувате на луѓето за одбрана на нивните права на мирен начин тоа се гестаповски методи. Им се закануваат на луѓето. Партијата на Ѓукановиќ го откри вистинското лице. Тие се најголема политичка сила во Црна Гора, но и партијата на Хитлер е најголема во Германија-резонира Абазовиќ.