Косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај излезе со провокативна изјава дека црквите, џамиите и сите историски и културну знаменитости припаѓаат на Косово.

Тој уште додава дека опсесија на Србија е да присвојува се и оти тоа е причина за неколку војни на Балканот.

Српската политика со своите игри кон Албанците често ги уклучува научниците и манипулира со фактите.Ова е смешна и апсурдна игра на Србија, бидејќи Косово е факт-вели Хоџај.