Претседателот на Албанија Илир Мета дел од годишниот одмор го користи на падините на Шар Планина од косовска страна. Тој објави дека дише чист воздух и собира боровинки на живописната планина.

На Шара боровинки има секаде“, напиша Мета.

Në Bjeshkët e Sharrit, atje ku boronicat të shoqërojnë kudo.

Posted by Ilir Meta on Tuesday, August 13, 2019

Претседателот, сепак, не заборави да ги повика сите политички партии да работат на разрешување на политичката криза со која земјата е зафатена подолго време. Опозицијата излезе од парламентот, не учествуваше на локалните избори и практично во Албанија сега има систем на власт на една партија.