Еврокомесарот за буџет и администрација Јоханес Хан изјави дека Западен Балкан и припаѓа на Европа и напорите наземјите од тој регион ќе бидат наградени.Тој за хрватскиот весник „Експрес“ истакна дека интеграцијата на Западен Балкан во ЕУ претставува процес кој сетемели врз заслуги и како таков е во вистински интерес за Унијата.

Станува збор за „извоз на стабилност наместо увоз на нестабилност“, нагласи Хан, кој е поранешен еврокомесар запроширување.

Тој ни порача да продолжиме со реформите.