Во Грција пак беснеат пожари. Огнената стихија зафати делови од Атина но и од островите Тасос и Евија. Во некои делови прогласена е вонредна состојба.Грција побара помош од Европската агенција за цивилна заштита а канадери за гаснење пожар испратија Хрватска и Италија.

Премиерот Мицотакис го прекина одморот на Крит и се врати на работа во Атина.