Во Белград постои градинка од пеколот како што е нарекуваат. Се наоѓа на Вождовац и се крена голема врева откако се појавија снимки како воспитувачки малтетираат деца. Една од нив буквално го влече држејќи го под мишки, а пак друга го држи детето на под и го гази додека тоа плаче.

Родиители кажуваат дека од снимките се гледало како една воспитувачка му става сосила цуцла на дете кое има само две години иако тоа одбива.

Надлежните направиле увид во хорор-градинката и нашле просторија каде децата ги заклучувале ако не се „мирни“.