Претседателот на Црна Гора Мило Ѓукановиќ смета дека тој како бизнисмен е нормално да инвестира во држави кои се познати како даночни раеви.

Дали е нормално еден претседател на држава да инвестира во држави познати по даночни раеви.

Да-одговори Ѓукановиќ.

Моите обврски додека сум претседател на државата да работам во интерес на државата и да го почитувам уставниот систем на таа држава. Оној момент кога ќе ја завршам мојата државна функција и кога ќе одлучам да се занимавам со бизнис моја работа е каде ќе се бавам со бизнис.