Во изминатите 24 часа во Грција се регистрирани 207 нови случаи на Ковид-19, речиси 100 помалку од вчера, со што вкупниот број на заразени се зголеми на 13.240 лица.

Информациите кои доаѓаат од Србија, повикувајќи се на извори од Брисел, рампата за Србија и Македонија ќе остане затворена за патување во Грција најмалку до први октомври.Официјалната информација ЕУ ќе ја објави во вторник.