Познатиот српски доктор Брансилав Несторовиќ отрива дека за бомбардирањето на Србија во 1999 година биле користени изуми кои ги измислил еден од најголемите српски научници Никола Тесла.

Тесла создал технотроничко оружје кое има можност да ја контролира совеста со помош на електромахнетни бранови. Се разбира тие бранови се емитуваат на далечина. Познати се  и како зраци на смртта-откри Несторовиќ.