Црногорскиот бизнисмен Миодраг Дака Давидовиќ кој е ставен на американската црна листа, пред неколку години преживеа атентат во истиот хотел во кој во 2000 година беше застрелан Жељко Ражнатовиќ Аркан.

Тогаш хотелот се викаше „Интерконтинентал“ а сега Краун Плаза“. Непознат напаѓач испукал куршум во лобито на хотелот „Краун плаза“ .

Тој во емисијата кај Миломир Мариќ раскажуваше за атентатот и оти едвај спасил жива глава.