Во својата  книга „Падре, идиот“, Лаушевиќ страсно ги опиша првите денови на слободата и откри како поминала средбата со Аркан и Цеца само што излегол од затвор

Тој му се пожалил на Аркан дека му е многу тешко.

Можеш, можеш, да заборавиш сè! Оди, патувај некаде неколку години-му предложил Аркан.

– Се уште немам ни пасош -се пожалил Жарко

 

– Да ти е*ам пасошот, сакаш сега да го извадиш-предложил Аркан.

Лаушевиќ само одмавнал со главата и одбив.