Бизнисменот Миодраг Давидовиќ-Дака ги обавувал валканите работи за црногорскиот претседател Мило Ѓукановиќ, објави „Република.рс“.

Давидовиќ и Ѓукановиќ се поврзани со децении и таа врска трае и денеска.

Името на Давидовиќ се споменува и во киднапирањето на тројца претставници на бугарската компанија „Мултигруп“ во 1996 година во Никшиќ. За нивно ослободување е баран поткуп од повеќе милиони марки. „Мултигруп“ бил заинтересиран за за бизнис со трговија на циграри во Црна Гора-пишува „Република.рс“.

Мултигруп“ се споменуваше и во извештаите за поврзаност со атентатот на првиот претседател на Македонија, Киро Глигоров.