Грчкиот премиер кој утре ќе дојде во официјална посета на Македонија 20 година е во врска со Перистера Бациака. Тие живеат во неформален брак, но не се венчани. Алексис вели дека е лудо вљубен во неговата партнерка и таа му е голема поддршка.

Се запознале како тинејџери и заедно станале членови на Комунистичката младина на Грција. Алексис стана првиот неоженет премиер на Грција.

Бети, како што ја викаат во Грција, ја опишуваат како динамична жена работи како компјутерски програмер.

Тие имаат две деца, а како приврзаник на комунистичката идеологија на синот му го дал името Че Гевара.