Продолжуваме со промените на денешната пленарна седница во бугарското Собрание. Како што објави бугарската БНТ1, пратениците од Преродба побарале од пратениците на Продолжуваме со промените да го напуштат Парламентот, бидејќи „дозволиле државата да ја преземат странски амбасади“.

Пратениците од ПП-ДБ веднаш го возвратиле ударот и им порачале на колегите од спротивниот табор дека членуваат во проруска партија.

За време на седницата се разменувале реплики, а на крајот дошло и до физичко насилство помеѓу пратениците.

Микрофоните во салата биле исклучени затоа што во Собранието била распишана пауза.