Со користење на делови од видео игра се појави анимирана „реконструкција“ на масакрот  во основното училиште „Владислав Рибникар“.

Во анимацијата момчето убиец е прикажано како влегува во училиштето со пиштол и по редоследот  ги убива своите жртви, со нивното име и презиме напишано над главата.

Она што е најболно е што е искористен вистинскит глас на едно од девојчињата каде што  го моли убиецот да не пука.