Најверојатниот бугарски премиер Слави Трифонов во 2012 година имаше шоу посветено на Александар Македонски.Тој цела емисија се потсмеваше со ликот на Александар , дека тој говори бугарски јазик и оти однеднаш може да направи сто деца.

За потсмев на Трифонов служеше и портата „Македонија“ за која „Александар“ вели дека дел од Бугарија. За Александар велеше дека барал и бугарски пасош.

Погледнете