Вељко Беливук попознат како Веља невоља пред обвинителите се бранел дека е сиромашен и дека нема врска со милионите кои му се ставаат на терет од шверц на дрога.
Па така 35 годишниот криминалец живее во стан од сопругат а вози Шкода Суперб од 2016 година.

На прашањето од каде заработува пари, Веља рекол дека работи како координатор во еден подрум за пијалоци како и обезбедување на сплавови и оти месечната заработка му е 60.000 динари.