Претседателот Александар Вучиќ им се обрати на загрижените Срби на Косово на кои им вети заштита. Тој рече дека разговарал со претставникот на ЕУ за дијалогот Белград-Приштина Мирослав Лајчак на кого му пренел јасна порака.

Задржете ги, ако не можете вие тогаш тоа ќе го направиме ние-му рекол Вучиќ на Лајчак.
Имаа поддршка барем од една земја за ова, и тоа не е од ЕУ. Гледа какво е расположението кај вас. Што и да ве молам нема да ме послушате знам. Имаме нерационална власт во Приштина и злонамерници во меѓународната заедница кои сакаат немири бидејќи не сакаат Србија да се развива-додава Вучиќ.