Премиерот Заев е убеден дека скандалот со руските комичари нема да го наруши пријателството со Руската федерација.Тој смета дека е обврска тоа да се надоградува, да расте, како и троговијата меѓу двете земји.

Модерните технологии може да направат непријатни чуства но земјите мора да го унапредуваат пријателството-смета премиерот.