Политичарите не треба да одлучуваат за иднината на предметите туку тоа треба да го направат судиите и обвинителите, изјави денеска премиерот Зоран Заев за иднината на СЈО и на предметите што произлегуваат од ова Обвинителство.

Во законот што го предлагаме државниот тим да формира тим од обвинители кои ќе направат распределба на самите предмети и се остава на обинителот да утврди дали има има докази и дали треба да се отвори предмет-изјави Заев.