Премиерот Заев не сака лидерска средба за уцените од Бугарија откако тоа го побара лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски.

„Не гледам потреба од лидерска средба. Особено со човек кој нема став за ниту едно важно, национално или стратешко прашање“!

Тој вели дека македонскиот јазик, македонскиот идентитет и посебност се меѓународно потврдени и признаени од целиот свет.