Илинден, Сопиште, Кисела Вода, Аеродром,Ѓорче Петров се општините во кои ВМРО-ДПМНЕ веќе има градоначалник. Ова е големо враќање на овие општини. Неизвесна е битката во Карпош, Центар и Бутел.

Во Скопје речиси сигурно ќе има втор круг со Данела Арсовска и Петре Шилегов