Ковачевски наместо да манипулира и шири лаги, треба кратко да одговори кој од двата предлози на ВМРО-ДПМНЕ ги прифаќа?, прашуваат од опозицијата.

Зошто е тешко да прифати предлози кои го гарантираат националниот идентитет и јазик и обезбедуваат ЕУ интеграција.