Игор Каевски од СДСМ вели дека Христијан Мицкоски го променил ставот и сега се согласува да има уставни измени со кои дел од бугарскиот народ ќе влезе во Уставот.

-Ние ги прифативме сите негови барања и тоа е добра основа за продолжување на дијалогот, и покрај тоа што сега од ДПМНЕ едно нервозно и недоследно однесување. Ние немаме намера да влегуваме во објаснување на изјавите на Мицкоски кои јавно ги кажа по лидерската средба, туку овој период ќе го искористиме за да го заокружиме процесот и потребните измени да бидат донесени, рече Каевски.