Владата денеска ќе одржи итна седница.

Според неофицијалните информации, на седницата ќе се расправа за воведување на нови рестриктивни мерки.

Неофицијално, дел од предлозите кои се очекува да бидат прифатени и воведени, се зголемување на полицискиот час и затворање на угостителските објекти на две недели.