Блиндираниот мерцедес, за чијашто набавка екс-премиерот Никола Груевски заработи затворска казна од две години, наместо да се продаде,  добива нови гуми.

Cлyжбaтa за општи и заеднички paботи при Владата на Македонија склучи договор со „Мак Ауто Стар“ за набавка на пневматици за мерцедесот во вредност од  3.296.857 денари, или 53.000 евра.