Шефицата на Обвинителството за гонење организиран криминал и корупција Вилма Русковска не се плаши дека ќе биде сменета.

Според новиот закон за јавно обвинителство, не постои опција кој било шеф на обвинителство да се смени поради нестручност и некомпетентност. Сега не постои таква можност. Кривично дело немам направено, барем јас не знам дека сум направила, така што сметам дека и да сакаат да ме сменат, нема можност“, порача Рускоска во интервју за „Призма“.

Неодамна и бившата шерфица на бившото СЈО, Катица Јанева, тврдеше дека не може да биде сменета.