Откако новиот косовски премиер Албин Курти го објави составот на новата влада започнаа и критиките за тоа кој се најде во неа. Најпроблематично е името на министерот за одбрана Антон Чуни кој во судот во Ниш е осуден на 15 години затвор за убиство на петмина српски војници во 1998 година.

Чуни заедно со уште неколкумина сторители влегле на територијата на Албанија и чекале во заседа да наиде српската воена патрола. Откако ги убиле им го одземе оружјето и почнале да пукаат по хеликоптерот кој дошол да си собере.

Внимание привлекува и името на Вљора Думоши. Таа пак е поранешна сопруга на еден од најпознатите албански пејачи Шкубин Криези.. Шкубин пак ја остави Вљора за пејачката Мимоза Мустафа.