Кандидатот за градоначалник на Скопје, адвокатот Александар Тортевски од Твоја денеска најави дека ќе си даде оставка од паријата, зошто, како што кажа е човек што почитува принципи и обврска му е да даде оставка.

Изборите секогаш ги одлучувале 250.000 мислечки луѓе надвор од СДСМ и ВМРО. Успех на големите е што успеаја да ги иселат нив. Заев со неговиот пазарџиски менталитет го закова последниот клинец на сандукот. Шурување со криминалци, попуштање на ДУИ, бркање на Стојко, привилегии…, порача Тортевски.