Досега Државната изборна комисија има преброено 88 проценти од гласовите за градоначалник на Скопје.Јасно е дека во главниот град ќе има втор круг каде засега води Данела Арсовска пред Петре Шилегов.Таа засега има 74,589 гласови а Шилегов 70.350.

Изненадување е Петар Георгиевски кој е трет со на 17.000 гласови а Бени Шакири е четврти.