Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на ден после локалните избори почнува со предавања во новиот семестар на Машински факултет, каде што е редовен професор. Свој на своето, како што вели, време е да го пренесеме знаењето.

Почнува неделата со предавања, Механика 2.
Свој на своето, да го пренесеме знаењето, но и да ги задржиме децата дома! Вистински предизвик е да се работи со младите, затоа што тие се нашата иднина, порача тој.