Неоснована била тужбата на обвинителката за гонење на организиран криминал и корупција, Вилма Русковска против опозициската партија ВМРО-ДПМНЕ.

На денешното рочиште кое беше закажано за соопштување на пресудата, беше речено дека истата не неоснована, објави ТВ21.

Ликот на Русковска беше употребен во предизборните спотови како личност која е извршител на власта.

Таа пред граѓанскиот суд бараше отштета од 10.000 евра.