Српските власти се разочарани и бесни откако Македонија и Црна Гора како најблиски соседи гласаа за приемот на Косово во Интерпол. Министерот за одбрана Александар Вулин нагласува дека овие земји не им се пријатели и оти Србија треба да го промени односот кон нив.

-Црна Гора и Северна Македонија не гласаа за Косово тие гласаа против Србија.Нивните гласови не ја променија одлуката но треба да се промени нивниот однос кон нив.Претседателот Вучиќ во владата на Северна Македонија и Црна Гора нема искрени соговорници а Србија нема пријатели-вели Вулин.