Времето денеска ќе биде сончево и топло со слаб променлив ветер.

Минималните температури се движат од шест до 15 Целзиусови степени, додека максималните ќе се движат во дијапазон од 24 до 34 Целзиусови степени.

Во Скопје ќе биде сончево со температури од 13 до 30 Целзиусови степени.