Претседателот Стево Пендаровски во Њујорк се сретна со порашениот амбасадор на САД во Македонија Џес Бејли. Тој ќе биде запаметен како еден од креаторите на Договорот од Пржино и на настаните што и претходеа за доаѓањето на власт на Зоран Заев.