Jавното обвинителство минатата недела примило кривична пријава за претседателката на Антикорупциската комисија Билјана Ивановска која во моментов се анализира.

Кривичната пријава ја поднесол поранешен разузнавач и засега е во предистражна постапка, дознава „Експерс“

Според наводите, без да се откриваат детали, во Кривичната пријава Ивановска се товари дека криела факти за очигледни случаи на корупција на високи државни функционери во секторот безбедност и разузнавање, свесно кршела законски рокови, лажела за преземените дејствија по претставки за корупција и гоманипулирала законот со предлагање на решенија кои не се во нејзиниот домен на работа.