Група на пратеници предводени од ВМРО-ДПМНЕ бараат од премиерот Ковачевски да го достави договорот со „Бектел и Енка“. Тие како претставници на граѓаните сметаат дека мора да го имаат договорот нна увид за да знаат дали да гласаат за законите кои произлегуваат од него. Тоа се законите за 60 часовна недела, за експропријција, за шуми, урбанистичко планирање, земјоделско земјиште, минерлни суровини и закон за градење.

Доколку договорот има степен н доверливост тие ги приложија и своите сертификати за доворерливост.

FacebookTwitterCopy Link