Лекарите советуваат дека во есенскиот и зимскиот период треба да се биде особено внимателен бидејќи доаѓа и сезонскиот грип од кој најпогодени се постарите и хроничните болни.Дополнителен проблем е и корона вирусот кој сигурно нема да исчезне.

-Зарроа е потребна вакцинација за сезонскиот грип и тоа најосетливите групи, хронично болните, постарите, оние кои се во постојана комуникација ккао и трудниците-објаснува српскиот доктор Бранимир Тиодоровиќ