Граѓаните на Белград се собраа  во салата „Ранко Жеравица“ на  митингот наречен „Белград утре“.

На трибините беше развиен транспарент на кој пишуваше: „Дури и кога половина свет е против нас, знаеме дека нашата земја е света“!, како одговор на Резолуцуијата за Сребреница.