Претседателот Стево Пендаровски е во официјална посета на Србија.Тој во Белгра со највисоки почести беше пречекан од неговиот колега Александар Вучиќ. Тема на разговор, покрај односите меѓу двете земји ќе биде и „мини шенгенот“ кој беше промовиран неодамна.