Во Собранието денеска ќе биде промовирана поштенска марка „Прва посета на Папа на Република Северна Македонија“. Промоцијата се одржува во соработка со АД „Македонска пошта“.

Поглаварот на Католичката црква, папата Франциск денеска го продолжува дводневниот престој во Бугарија со посета на бегалскиот прифатен центар „Враждебна“ на периферијата на Софија.

Утре доаѓа во Македонија.