Чудно е колку некои народи не учат од сопствената историја, па истите грешки ги повторуваат со генерации. Но, уште почудно е ако е таа толку блиска, како некни.

 

Утрово во фонтаната на плоштадот се заглави 1469-тиот камион. Настрана што плоштадот „Македонија“ не е местото каде што треба да врват камиони, фонтаната се означена со плочки во друга боја, а има и прскалки кои се видливи од кабината на возачот.

Камион се заглави меѓу плочките на фонатаната при дочекот на европските шампиони.