Оставката на потпретседателот на Собранието Весел Мемеди денеска ќе се најде на дневен ред во законодавниот дом. Мемеди ќе се обрати преед парламентарците на денешната седница. По што ќе биде познато дали е можно да ја повлече оставката или не.

Весел Мемеди кој е од редовите на НДП најави напуштање на потпретседателското место и пратеничката функција. Неговата партија го имаше свој човек на позицијта министер за локална самоуправа, а по владината реконструкција, тоа му приипадна на Горан Милевски од ЛДП.