Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски во интервју за ТВ 21 рече дека недобивањето на преговори со ЕУ е одговорност на премиерот Зоран Заев и дека поради тоа тој во понеделник треба да си поднесе оставка.

Заев во понедленик да си поднесе оставка и потоа да преминеме кон формирање техничка влада, како што предвидува Пржинскиот договор. Сто дена техничка влада да ги подготви изборите, и после 100 дена од понеделник да има предвремени избори – бара Николоски.