Лидерите не се договорија за датум за избори на денешниот состанок кај претседателот Пендаровски.

Од ДУИ понудиле две опции. Избори на 5 јули или доколку условите не го дозволат тоа, изборите да се одржат во првата недела од октомври што ќе влезе и во редовниот термин.

СДСМ пак се залагал за избори веднаш по укинувањето на вонредната состојба

Наскоро поопширно..