Со патриотски песни, скандирања „Никогаш Северна само Македонија“, „Нека разберат клетите душмани“ и слогани за „Демократска Македонија“, на денешниот протест се бараше слобода за уставобранителите, осудени за настаните на 27 април. ВМРО-ДПМНЕ го поддржа протестот, вели потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски.

Може да те одречат
други да те предадат
можат сешто да измислат
само ти си бесмртна
жива вода подземна
кај што тонеш ти извираш.
МАКЕДОНИЈА