Солзите и на албанката, и на македонката, и на турчинката како мајки, и на влаинката, и на србинката подеднакво болат, кога се збогуваат со своето дете кое го полни куферот и вели дека нема намера да се враќа тука, затоа што тука нема иднина, констатираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во синоќешното гостување на „Алсат“

Во ова сите подеднакво сме исти без разлика на етникум или религија, затоа што сите имаат иста болка од политиките на власта кои не носат никаква иднина, затоа што луѓето во Македонија имаат егзистенцијални проблеми!