Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на својот фејсбук профил напиша:

Од изјавите на Заев дознаваме дека сепак имало преговори со соседна Бугарија.

– Дали трговецот – премиер во заминување Заев на овој начин ја продава Македонија и за какви интереси?

– Зошто оваа средба се држи далеку од очите на јавноста?

– Зошто Заев преку портпаролот лажеше дека нема средби кога сепак сам потврди дека имало?

Ве повикуваме на протести денес, затоа што утре може да биде доцна.

Оставка на Заев, слобода на народот!

Од изјавите на Заев дознаваме дека сепак имало преговори со соседна Бугарија.

– Дали трговецот – премиер во заминување…

Posted by Hristijan Mickoski on Monday, November 30, 2020