Доколку водите политика на принципи и аргументи тогаш морате да ја водите така, а не можеме ние сега да водиме политика декларативно на принципи и аргументи, а кога нас ни одговара тогаш да ги кршиме, нагласува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Некогаш ќе добивате на таков начин, а некогаш и ќе губите. Доколку ние велиме наш принцип за почитување на законите и со тоа нема компромис, тогаш нема дилема дека ние мора да имаме техничка влада 100 дена пред избори-вели Мицкоски на Фејсбук.