Состојбата во пожарите во малешевскиот регион е критична. Огнот гореше цела ноќ па мештаните заедно со противпожарните единици се обидуваа да спасат тоа што можеше да се спаси. Како што објаснуваат мештаните огнот брзо се шири бидејќи гори сува трева.

Најзагрозени се селата Нов Иственик и  Робовo.

Погледнете каква беше ситуацијата таму вчера од видета на „Република“ и „Пресинг ТВ“.